VUB-studenten kunnen kiezen voor vak rond duurzaamheid

Alle bachelorstudenten van de VUB kunnen vanaf dit academiejaar kiezen voor het vak duurzaamheid. De studenten zullen ook zelf oplossingen moeten uitwerken voor een specifiek bedrijf of organisatie. Eerder kondigde de Universiteit Antwerpen een nieuw keuzevak aan over de klimaatverandering.

Inès Aoun | 9 september 2019
Vub Brussels Humanities Sciences And Engineering Campus 4
©VUB

Deze Engelstalige cursus behandelt duurzaamheid vanuit verschillende disciplines en komt er na het succesvolle tweedaagse klimaatbootcamp van eerder dit jaar. Onder meer klimaat(verandering), productie, mobiliteit, energie, beleid, ondernemen, samenleving en gezondheid komen aan bod. De lessen zullen gegeven worden door een reeks academische experts, waaronder VUB-professoren, ondernemers en beleidsmakers.

De interdisciplinaire focus die verdergaat dan enkel milieuthema’s is een bewuste keuze, licht vaktitularis prof. Cathy Macharis toe: “Om de complexe problemen waar onze maatschappij voor staat aan te pakken, is het nodig om over de grenzen van vakgebieden heen samen te werken aan oplossingen.”

Het veld in sturen

Bovendien zullen de studenten in opdracht van een bedrijf, non-profitorganisatie en beleidsagentschap een oplossing zoeken voor een duurzaamheidsuitdaging waar zij mee worden geconfronteerd. De VUB werkt hiervoor samen met partners in en rond Brussel.

“Onze studenten van vandaag zijn de changemakers van morgen. Met deze bedrijfsopdracht willen we hen al eens laten proeven van wat er zich vandaag in onze samenleving afspeelt. Ons uiteindelijke doel is actief, duurzaam burgerschap aanmoedigen en studenten zelf eigenzinnige oplossingen laten bedenken. Zo willen we de missie van de VUB en haar visie op onderwijs concretiseren,” aldus dr. Waldo Galle.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!