ICT

VUB-start-up BitaGreen wint internationale prijs

BitaGreen heeft de Europese Impact Shakers Awards in de categorie ‘water’ gewonnen. De start-up biedt oplossingen voor stedelijk waterbeheer en leefbaarheid, gebaseerd op de natuur.

Inès Aoun | 7 juli 2021
Bita Green

BitaGreen ontwikkelde software tools om verantwoordelijken te helpen de juiste locaties te vinden om groene infrastructuur in te plannen. Het combineert daarvoor hydrologische gegevens zoals rioolstelsels en overstromingsrisico’s met de ecosysteemfuncties van de groene infrastructuur.

De Impact Shakers Awards

De allereerste editie van de awards vormen een onderdeel van het bredere programma van Impact Shakers. De organisatie – opgericht door een klein team met steun van enkele partners - begeleidt namelijk start-ups bij het ophalen van financiering. Het lanceert later dit jaar ook een micro-investeringsfonds en accelerator.

De twaalf winnende start-ups zullen een intensieve bootcamp ‘Raise Alternative Funding’ volgen om verder te groeien. Daarnaast ontvangen ze een prijzenpot met waardevolle tools en workshops voor ondernemers ter waarde van 20.000 euro. Ze komen bovendien terecht in het Impact Shakers ecosysteem van impactvolle ondernemers uit heel Europa, waar ze kunnen deelnemen aan netwerkmomenten met mentoren en andere impact start-up oprichters.

De volgende regio waarop de Impact Shakers Awards zich toeleggen is Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!