Van wasgelverpakking voor baby’s tot hippe kindermeubels

Mustela, producent van huidverzorgingsproducten voor baby’s en kinderen, heeft de handen in elkaar geslagen met het Belgische designlabel ecoBirdy. De ontwerpers verwerkten de ingezamelde verpakkingen tot kinderstoelen en neushoornlampjes. Mustela doneert de collectie aan verschillende goede doelen.

Inès Aoun | 4 maart 2021
Eco Birdy Xmustela 01

Enkele maanden geleden vroeg Mustela haar klanten om lege verpakkingen binnen te brengen bij de apotheek. De talrijk ingezamelde flesjes werden verzonden naar ecoBirdy, een jong Belgisch bedrijf dat in een recordtempo is uitgegroeid tot circulair design-icoon. De designers maakten er gespikkelde Charlie kinderstoeltjes en Rhino lampen van. Voor de campagne met Mustela zette ecoBirdy een aparte recyclagelijn op en werkten ze samen met een maatwerkbedrijf.

Eco Birdy Charlie Chair Photoby Tanja Ayesha03 2
EcoBirdy maakt van de flessen gespikkeld speelgoed of kindermeubels.
©Tanja Ayesha

Bewustmaking

Het gaat voorlopig om een eenmalige campagne, bedoeld om consumenten bewust te maken van de afvalproblematiek. Hilde Weckx, algemeen directeur bij Laboratoires Expanscience waartoe Mustela behoort: “Plastic is vandaag het derde meest geproduceerde materiaal ter wereld, na cement en staal. Dat leidt jaarlijks tot miljarden tonnen plastic afval, waarvan amper 10 procent gerecycleerd wordt. Met deze upcycling-actie wil Mustela haar steentje bijdragen aan een betere wereld en consumenten op een leuke manier betrekken bij de circulaire economie.” De verpakkingen zijn volgens het huidverzorgingsmerk overigens volledig recycleerbaar.

De 130 kinderstoeltjes en lampen schenkt Mustela aan enkele goede doelen die zich inzetten voor kinderen, zoals Villa Rozerood en SOS Kinderdorpen.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!