Total installeert veertig elektrische laadzuilen in België

Total heeft in ons land veertig snelle elektrische laadzuilen geïnstalleerd. Het netwerk kadert in het Europese initiatief fast-E, dat streeft naar de installatie van 307 snelle laadzuilen verspreid over België, Duitsland, de Tsjechische Republiek en Slovakije, en dat langs de multimodale corridors voor trans-Europees transport.

Lien Moris | 31 mei 2018
Electric Car Amsterdam 916561 1920  Pixababy

De laadzuilen, van het type Triple-Chargers, staan in Total-tankstations verspreid over heel België. Dertig ervan bevinden zich langs de autosnelwegen, tien staan in een stedelijke omgeving. Het netwerk van Total is goed voor 30 procent van alle snelle laadpunten in ons land.

Opgeladen in 30 minuten

Het gespecialiseerde bedrijf Allego stond in voor de installatie van de elektrische zuilen. Alle laadstations zijn uitgerust met drie stopcontacten waarmee elektrische voertuigen op 30 minuten tot 80 procent kunnen worden opgeladen. Aan elke zuil kunnen bovendien twee voertuigen tegelijk opgeladen worden. In de nabije toekomst zal Total bijkomend een aantal Super Fast-Chargers-laadzuilen installeren. Elektrische wagens die compatibel zijn met die technologie kunnen dan nog 5 à 10 minuten sneller opgeladen worden. Total wil op die manier de ontwikkeling van toekomstige elektrische voertuigen ondersteunen.

Autonomie

Het bedrijf speelt hiermee in op de vraag van zijn klanten om elektrische autonomie. “Dankzij ons uitgestrekte netwerk laadstations in heel België spelen we in op de evolutie van de mobiliteitsbehoeften van onze klanten”, zegt Paul Mannes, CEO van Total België. Het gaat dan vooral om taxibedrijven en autodeelbedrijven die beschikken over grote vloten elektrische voertuigen, maar ook om ondernemingen en particulieren die kiezen voor elektrische mobiliteit.

Bron: Total België

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!