MVO

Samsung stelt duurzaamheidsdoelen voor Galaxy-producten

Tegen 2025 zal er in alle smartphones, tablets en horloges van het Galaxy-gamma gerecycleerd materiaal zitten. Daarnaast wil Samsung er tegen die tijd voor zorgen dat de verpakking van hun toestellen niet meer bestaat uit single use plastics.

Inès Aoun | 18 augustus 2021
Galaxy For The Planet Main1

Het Zuid-Koreaanse merk zet voorzichtige stappen om de impact van (afgedankte) elektronische apparaten een halt toe te roepen. Het lanceerde onlangs ‘Galaxy for the Planet’, een programma met enkele doelstellingen voor 2025, die bedoeld zijn om hun ecologische voetafdruk te doen dalen.

Zo wil Samsung meer gerecycleerd materiaal gebruiken in zijn producten. Daarvoor investeert het in onderzoek naar nieuwe en innovatieve materialen die gerecycleerd kunnen worden. Vanaf 2025 zal je bovendien geen single-use plastics meer vinden in hun smartphones, tablets en horloges van het Galaxy-gamma.

E-waste en vergeten laders

De elektronicareus wil bovendien geen afval dat afkomstig is van productiesites naar storten sturen. Nu wordt al zo’n 95 procent van het afval hergebruikt. De Zuid-Koreanen willen ook het probleem van e-waste aanpakken door slimmer te ontwerpen, de levenscyclus te optimaliseren en terugneeminitiatieven te lanceren zoals Galaxy Upcycling, Certified Re-Newed, en Trade-In . Sinds 2009 heeft Samsung naar eigen zeggen al 4,54 miljoen ton e-waste ingezameld.

En voor wie zijn lader permanent in het stopcontact laat steken, heeft Samsung ook een oplossing. Over vier jaar moeten vergeten laders van smartphones in stopcontacten nog slechts 0,005 watt verbruiken. Ondertussen denkt Samsung na over concrete doelstellingen voor na 2025.

Bron: Climate Action, Samsung

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!