Plus Jan De Nul en Seiche testen geautomatiseerde detectie van zoogdieren

Jan De Nul Group en Seiche starten samen een innovatief pilootproject op. De bedrijven willen een manier vinden om zeezoogdieren op te sporen en te beschermen tijdens baggerwerken en offshore bouwwerkzaamheden.

Inès Aoun | 25 april 2022
Seiches Thermal Cameras On Board Of Jan De Nuls Adhémar De Saint Venant
©Jan De Nul en Seiches

Als onderdeel van een interne “Innovation Challenge” bij Jan De Nul Group stelden vier medewerkers voor om de innovatieve technologie van Seiche te gebruiken tijdens maritieme offshore-projecten. Seiche Ltd., gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is gespecialiseerd in het ontwerpen, het ontwikkelen en het produceren van meet- en akoestische systemen en geavanceerde detectiesystemen die onderwater gebruikt kunnen worden. Het voorstel won het van tal van andere inzendingen. Jan De Nul Group ziet in de technologie van Seiche een mogelijke oplossing om zeezoogdieren te detecteren en te beschermen.

Een proef van twee maanden

Vorig jaar werd de samenwerking officieel opgestart, nu gaat het proefproject effectief van start. Een team van Jan De Nul en Seiche heeft het detectiesysteem onlangs geïnstalleerd aan boord van het schip Adhémar de Saint Venant, dat aan het werk is bij de Hollandse kust.

De gecombineerde visuele en thermische camera's, die hoog op het schip bevestigd zijn voor een groot visueel bereik, zullen de komende twee maanden intensief getest worden. Dankzij het proefproject kan Seiche de nodige gegevens verzamelen om de artificiële intelligentie van de automatische detectiefunctie te testen en verfijnen en de visuele afstanden die deze camera's kunnen overbruggen analyseren.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.