Eerste renteloos renovatiekrediet uitgereikt

Onesto Kredietmaatschappij heeft als eerste een krediet uitgereikt waarmee de ontlener zijn of haar woningrenovatie kan bekostigen zonder daarvoor rente te betalen. Op het renteloos renovatiekrediet, dat de Vlaamse Regering recent lanceerde, kunnen nieuwe eigenaars van een woning of appartement sinds 1 januari een beroep doen.

Inès Aoun | 17 februari 2021
Onesto

Het krediet gaat naar de Limburgse Claudia Garcia-Paz, een gescheiden moeder van 35 jaar. Zij gaat haar nieuwe woonst in Maasmechelen grondig renoveren van een EPC-label F naar minstens een C-label. De rente van het renovatiekrediet neemt Vlaanderen op zich.

Onesto zal de Limburgse begeleiden bij haar renovatie. De kredietmaatschappij helpt haar kiezen voor een doordachte aanpak, waakt erover dat alles mooi binnen het budget past en zoekt uit welke premies helpen om een nog duurzamere renovatie te realiseren.

Aantal renovaties stimuleren

Het is de eerste keer dat het renteloos renovatiekrediet wordt uitgereikt. Vlaanderen riep het initiatief in het leven om het aantal renovaties stevig op te krikken. Je kunt daarmee tot 60.000 euro renteloos lenen. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir: “Als we op kruissnelheid naar 95.000 renovaties per jaar willen gaan, moeten we het mensen gemakkelijker maken om te renoveren. Zo zorgen we er ook voor dat hun energiefactuur daalt en het wooncomfort stijgt, maar we stimuleren ook de economische activiteiten in de bouwsector, die nu bijzonder hard getroffen wordt door de coronacrisis.”

Naast Onesto zijn ook enkele andere (groot)banken als BNP Paribas, Belfius, Triodos en KBC mee op de kar gesprongen.

Voorwaarden renteloos renovatiekrediet

Om in aanmerking te komen voor een renteloos renovatiekrediet moet je:

  • het huis of appartement hebben gekocht in 2021
  • in 2021 een hypothecair hoofdkrediet hebben afgesloten
  • je engageren om binnen een periode van 5 jaar je huis te renoveren

Meer informatie

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!