Plus Circulaire webshop LoopedGoods komt naar Vlaanderen

Sinds vijf jaar bundelt de digitale marktplaats LoopedGoods.nl de krachten van zo’n tachtig duurzame Nederlandse ondernemers. Nu komt het webshopplatform ook naar Vlaanderen: op LoopedGoods.be vind je circulaire producten van zowel Vlaamse als Nederlandse makers.

Katleen Put | 15 oktober 2020
Screenshot Looped Goods Be
Alle circulaire ondernemers die hun producten via LoopedGoods.be verkopen, gebruiken afval of reststoffen als een grondstof. ©Loopedgoods.be

Nederland en Vlaanderen tellen heel wat gepassioneerde ondernemers die werk maken van de circulaire economie. LoopedGoods.be is vanaf nu hun podium. Het webplatform verzamelt circulaire producten van eigen bodem in één handig shoppingoverzicht: een kinderstoeltje van gerecycleerd plastic speelgoed, een lamp van gipsafval uit de bouwindustrie, bier gemaakt van oud brood … Alle producten op LoopedGoods.be hebben één ding gemeen: ze gebruiken afval of reststoffen als hun grondstof. Het webplatform zet niet alleen de producten in een online uitstalraam, maar vertelt ook het verhaal achter de makers.

Bewust digitaal

De keuze voor een digitale marktplaats, in plaats van bijvoorbeeld fysieke ateliers en verkooppunten, was niet toevallig. “Sinds de coronacrisis shopt de Vlaming nog liever dan vroeger online. Heel wat creatieve jonge starters willen hun circulaire producten dan ook digitaal aan de man brengen. Maar ze houden moeilijk stand in een markt die gedomineerd wordt door grote, vaak buitenlandse spelers zoals Bol.com en Coolblue”, zegt Jona Mukabalisa, een van de initiatiefnemers van LoopedGoods.be. “De harde cijfers tonen dat 50 procent van de startende webshops in België faalt. Met LoopedGoods.be willen we de meest waardevolle ideeën meer kansen en meer slagkracht geven.” De circulaire marktplaats LoopedGoods.be is het resultaat van het onderzoeksproject WASTE_FULL, gesubsidieerd door Vlaanderen Circulair.

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.