Belgische energiemonitor Smappee gaat samenwerken met batterijfabrikant VARTA Storage

De Belgische energiemonitor Smappee heeft een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst gesloten met VARTA Storage, een Duitse fabrikant van energieopslagsystemen. Volgens de twee bedrijven kunnen hun klanten hierdoor nog (kosten)efficiënter omgaan met de groene energie die ze opwekken.

Margot Kennis | 22 juni 2018
Smappee 4 0Fe96F611584Fc5Ace2A6Ac12Cb99F9B 002

De start-up Smappee uit Kortrijk ontwikkelde een slimme energiemonitor die het verbruik van zonne-energie, gas, water en elektriciteit analyseert. Via gedetailleerde rekeningen krijgen de gebruikers in real time inzicht in hun energieverbruik. Volgens Smappee kunnen ze hiermee tot dertig procent aan energiekosten besparen.

Efficiëntere energieopslag

Eerder sloeg Smappee al de handen in elkaar met Google Nest, een leverancier van intelligente thermostaten. Vanaf nu zal het Belgische bedrijf dus ook samenwerken met VARTA Storage, dat gespecialiseerd is in energieopslagsystemen. Dankzij hun batterijtechnologie kunnen bedrijven en huiseigenaars die zelf bijvoorbeeld zonne-energie opwekken, die energie opslaan in plaats van deze af te geven aan het net.

Dankzij de samenwerking krijgen gebruikers nu ook informatie over de interactie tussen hun energiestromen en hun energieopslagsysteem. Op die manier hoeft een eventueel overschot aan groene energie niet meer verloren te gaan, maar kan het ingezet worden om andere toestellen aan te sturen of opgeslagen worden in de batterij van VARTA Storage. Wanneer er dan een dal is in de aanvoer van groene energie, kan de batterij dat tekort opvangen.

Naar een verdere samenwerking?

Bij Smappee is men alvast enthousiast over de samenwerking met VARTA Storage, die ze zelf ‘een van de belangrijkste spelers op de batterijmarkt’ noemen. “Onze gebruikers krijgen zo extra mogelijkheden om het maximum te halen uit hun kostbare energie”, aldus Stefan Grosjean, CEO en oprichter van Smappee.

In een eerste fase neemt VARTA de energiemonitoren van Smappee op in zijn productportfolio. Smappee integreert op zijn beurt de producten van VARTA Storage in zijn app en dashboard. Als de samenwerking goed verloopt, kan deze in de toekomst verder uitgebreid worden.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!