Belgisch-Nederlandse investeringsfamilie VP Capital behaalt B Corp

De Belgisch-Nederlandse investeringsmaatschappij VP Capital, opgericht door de familie Van Puijenbroek, draagt vanaf nu een B Corp-certificering. Organisaties met dat label streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. De Science Based Targets van de investeringsmaatschappij werden bovendien recent gevalideerd.

Inès Aoun | 25 mei 2022
Kopie Van Header Met Portret 1

Het Amerikaanse B Corp-label bestaat sinds 2006 en heeft heel wat grote bedrijven, zoals Patagonia, Tony’s Chocolonely en Ben&Jerry’s, in zijn netwerk zitten. Ondernemingen die het label willen halen, worden beoordeeld op basis van vijf thema’s: governance, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. Het label is niet het zoveelste keurmerk want de selectie is bijzonder streng.

Consistentie en transparantie

VP Capital haalde een score van 98,6 op 200. De vereiste minimumscore is 80. Die is gebaseerd op een onafhankelijk audit van bedrijfsspecifieke onderwerpen die moeten voldoen aan hoge internationale normen voor sociale- en milieuprestaties. Voor VP Capital waren dat met name het investerings-, donatie- en CO2-beleid. De consistente en transparante wijze waarop de impact van de investeringen wordt gemeten en verbeterd, werd ook meegenomen in de audit.

Elke drie jaar zal de certificering opnieuw worden beoordeeld op de verbeteringen die zijn gerealiseerd.

MVO

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!